Waarom een inbraakalarm plaatsen?

Er zijn verschillende redenen om een inbraakalarm te plaatsen:

Detector alarmsysteem
  1. Bescherming van eigendommen: Een inbraakalarm is ontworpen om uw eigendommen te beschermen tegen diefstal en inbraak. Het alarm waarschuwt u en/of de autoriteiten zodra er een inbraakpoging wordt gedetecteerd, waardoor de kans op succesvolle inbraken wordt verkleind.

  2. Veiligheid van de bewoners: Een inbraak kan niet alleen leiden tot materiële schade, maar ook tot fysieke schade aan de bewoners van een woning. Een inbraakalarm kan de bewoners van een woning waarschuwen en hen tijd geven om de woning te verlaten of zichzelf in veiligheid te brengen.

  3. Verzekeringseisen: Sommige verzekeringsmaatschappijen vereisen dat een inbraakalarm is geïnstalleerd voordat zij een verzekering afgeven. Dit komt omdat een inbraakalarm de kans op diefstal en inbraak verkleint, waardoor de verzekeraar minder risico loopt en de premie kan verlagen.

  4. Gemoedsrust: Het hebben van een inbraakalarm kan de gemoedsrust van de bewoners vergroten, omdat zij weten dat hun woning en eigendommen beter beschermd zijn tegen inbraak en diefstal. Dit kan vooral belangrijk zijn als de bewoners vaak weg zijn van huis.